už 3274 receptov

Pridaj recept

Kel s pečeným mäsom

Kel s pečeným mäsom

Zaradené v kategórii:
Bravčové mäso

Ingrediencie:

300 g pečeného mäsa alebo zvyšky pečeného a údeného mäsa, 600 g kelu, soľ, 50 g údenej slaniny, 50 g cibule, 80 g ryže, 4 vajcia, 40 g masti, 2 dl kyslej smotany


Postup prípravy:

Očistený a umytý kel sparíme vo vriacej slanej vode a nakrájame na rezance. Údenú slaninu pokrájame na kocky rozpustime a speníme na nej nadrobno posekanú cibuľu. Ryžu preberieme, umyjeme, dáme na cibuľu, osolíme, podlejeme vodou a prikrytú udusíme do polomäkka. Mäso pokrájame na malé kocky. Vajcia uvaríme na tvrdo a rozsekáme na malé kúsky. Ohňovzdornú misu vymastime, vysypeme strúhankou a striedavo ukladáme vrstvu kelu, pečené mäso, ryžu, vajcia a zakryjeme kelom. Polejeme rozpustenou masťou, kyslou smotanou a vo vyhriatej rúre zapečieme.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Zemiaková kaša s kyslou kapustou 1.
Zemiaková kaša s kyslou kapustou 1.
Zelerový šalát 1.
Zelerový šalát 1.
Fazuľová polievka s údeným mäsom a so zeleninou
Fazuľová polievka s údeným mäsom a so zeleninou
Nátierka so syrom a cesnakom
Nátierka so syrom a cesnakom