už 3274 receptov

Pridaj recept

Koňaková torta

Zaradené v kategórii:
Torty z piškótového cesta

Ingrediencie:

100 g mandlí, 3-4 lyžice koňaku, 7 žĺtkov, 120 g práškového cukru, 4 bielky, 70 g hrubej múky, 100 g hrozienok, 50 g kandizovaného ovocia, postrúhaná čokoláda alebo mandle na ozdobenie
Plnka: 2,5 dl šľahačkovej smotany, vanilínový cukor, 3 lyžice koňaku


Postup prípravy:

Olúpané a zomleté mandle premiešame s koňakom, pridáme žĺtky, po lyžiciach cukor a vymiešame do peny. Nakoniec zľahka primiešame z bielkov ušľahaný tuhý sneh, múku, hrozienka a pokrájané kandizované ovocie alebo pomarančovú kôru naloženú v cukre. Pečieme v mierne vyhriatej rúre asi 45 až 50 minút. Upečenú vychladnutú tortu rozrežeme na 3 diely, naplníme plnkou, povrch potrieme tiež plnkou a posypeme postrúhanou čokoládou alebo opraženými mandľami posekanými nadrobno.
Plnka
:Šľahačkovú smotanu ušľaháme do tuha, zašľaháme do nej vanilínový cukor a po kvapkách koňak.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

Súvisiace recepty

Vianočná oriešková torta
Vianočná oriešková torta
Kubánska torta
Kubánska torta
Kliknite pre zväčšenie obrázka: Nepečená torta
Nepečená torta
Zemiaková torta
Zemiaková torta