už 3274 receptov

Pridaj recept

Krehký orechový závin

Zaradené v kategórii:
Koláče, zákusky a koláčiky z kysnutého cesta

Ingrediencie:

600 g polohrubej múky, 250 g margarínu, 50 g práškového cukru, 30 g droždia, 2 vajcia, 2 dl mlieka, 20 g práškového cukru, soľ
Plnka: 200 g orechov, 200 g kryštálového cukru, 1 dl vody, citrónová kôra, škorica


Postup prípravy:

Tuk rozdrobíme s múkou, pridáme droždie rozmiešané s cukrom a vlažným mliekom, vajce, soľ a vypracujeme cesto, ktoré necháme nakysnúť. Potom ho na pomúčenom lopári rozvaľkáme asi na hrúbku 2 cm, potrieme plnkou, stočíme a dáme na vymastený plech. Závin potrieme rozšľahaným vajcom a necháme vykysnúť. Znovu potrieme vajcom, upečieme v stredne teplej rúre a posypeme cukrom.
Plnka
:Cukor rozvaríme s vodou, prisypeme zomleté orechy, pomiešame a nakoniec pridáme postrúhanú citrónovú kôru a tlčenú škoricu.
Závin môžeme pripraviť aj s makovou alebo s tvarohovou plnkou.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Makový alebo orechový závin
Makový alebo orechový závin
Bačovský závin
Bačovský závin
Piškótový závin
Piškótový závin
Teľacia hruď na taliansky spôsob
Teľacia hruď na taliansky spôsob