už 3274 receptov

Pridaj recept

Krtkova torta

Zaradené v kategórii:
Torty, Čokoládové torty

Kliknite pre zväčšenie obrázka: Krtkova torta

Ingrediencie:


Čo na tortu potrebujete: 4 vajcia, 160 g kryštálového cukru, 140 g hladkej múky, 15 g kakaa, 1 lyžica sódy bikarbóny
Na krém potrebujete: 500 ml mlieka, 2 Ks zlatý klas - krémový prášok, 5 lyžíc kryštálového cukru, 3 ks vanilkového cukru, 250 g jemného tvarohu, 100 g Hery, banány, práškový cukor


Postup prípravy:

Naše chute a spôsob stravovania je dedičstvom po našich predkoch. Cukry sú pre mnohé ženy synonymom hriechu, ktorý sa „ukladá“ na postave. Sacharidy sú však zásobárňou energie a navyše nám spôsobujú dobrú náladu. Sladké určite nie je hriech. Ak, viete, ako si ho pripraviť.
V súčasnej dobre je základom rýchlosť v kuchyni, resp. Jednoduché recepty, ktoré sú chutné a príprava jedla vďaka nim netrvá hodiny. Čas je vzácna komodita, a ak ste sa práve vrátili z práce a na ďalší deň váš čaká organizácia oslavy vášho dieťaťa, máme pre vás chutné riešenie.
Krtkova torta je maškrta, ktorou si získate všetky deti, ale i ocinkov a maminky. Torta je pastvou nielen pre chuťové bunky, ale i pre oči. Vyzerá totiž ako skutočný krtinec. Krtkova torta je spestrením každej oslavy a určite pre vás jej príprava nebude žiadny problém.

Pripravte si svoju Krtkovu tortu
Žĺtky oddelíte od bielkov. Najskôr si vyšľaháte tuhý sneh s polovicou cukru a potom vymiešate žĺtky so zvyšnými 80g cukru a 5 lyžicami vriacej vody. Múku, kakao a sódu bikarbónu zmiešate, preosejete a pridáte k žĺtkom. Zamiešate a potom zľahka vmiešate sneh. Cesto vylejete do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a dáte piecť.
Krém si pripravíte tak, že zlatý klas uvaríte podľa návodu s kryštálovým a 2ks vanilkovým cukrom. Dáte ho vychladnúť. V miske si vymiešate tvaroh spolu s Herou, vanilkovým a práškovým cukrom (podľa chuti). Nakoniec do zmesi pomaly zašľaháte vychladnutý puding.
Keď máte korpus vychladnutý, tak z neho "vydlabete" prostriedok. Okraj však necháte asi 2cm hrubý. Vydlabaný korpus rozmrvíte na menšie kúsky (na ozdobu). Banány ošúpete a po dĺžke prerežete. Naukladáte ich na korpus. Krém kopcovito nanesiete na korpus. Nakoniec celú tortu posypete rozmrveným korpusom. Odložíte na pár hodín do chladničky a môžete podávať.
A oslava sa môže začať! Nebojte sa o svoju postavu a doprajte svojmu telu dávku cukru, ktorú potrebuje. Už dávno neplatí, že sladké je len pre deti! Pre spokojnejšie spanie si môžete na ďalší deň dopriať beh s kamarátkou, alebo tak obľúbenú Zumbu.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: neurčené
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Vianočná oriešková torta
Vianočná oriešková torta
Kubánska torta
Kubánska torta
Kliknite pre zväčšenie obrázka: Nepečená torta
Nepečená torta
Zemiaková torta
Zemiaková torta