Krupicová polievka so žĺtkom
Zaradené v kategórii:
Obilninové polievky

Ingrediencie:
100 g koreňovej zeleniny, 40 g šampiňónov, 40 g masti, 20 g cibule, 50 g krupice, 1 1/4 litra vody, soľ, zelený petržlen, 1 žĺtok
Postup prípravy:
Zeleninu a šampiňóny očistíme, umyjeme a pokrájame na plátky. Na masti speníme nadrobno posekanú cibuľu, pridáme očistenú zeleninu a šampiňóny, spolu podusíme a zasypeme krupicou. Popražíme a zalejeme horúcou vodou. Povaríme, až zelenina zmäkne. Osolíme a pridáme nadrobno posekaný zelený petržlen. V troške polievke rozmiešame žĺtok a prilejeme do hotovej polievky.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: neurčené
- Čas prípravy: neurčené
- Čas varenia: neurčené
- Náročnosť prípravy: stredná
- Technika prípravy: varenie
- Kuchyňa: neurčené
- Príležitosť: jedlá na každý deň
- Lacné jedlo: nie
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
![]() Krupicová polievka so zeleninou | ![]() Krupicová kaša 1. | ![]() Krupicová kaša 2. | ![]() Krémová polievka z ryže |