Krupicový zvitok
Zaradené v kategórii:
Zavárky a vložky do polievok

Ingrediencie:
1,25 dl mlieka, 50 g krupice, 30 g masla, soľ, 2 vajcia, zelená petržlenová vňať, 10 g masla a 10 g hrubej múky na vymastenie a vysypanie panvice
Postup prípravy:
Do masla vymiešaného so soľou pridáme žĺtky, posekanú zelenú petržlenovú vňať a všetko spolu dobre premiešame. Potom pridáme studenú uvarenú krupicovú kašu a nakoniec do zmesi zľahka zamiešame z bielkov ušľahaný tuhý sneh. Veľkú panvicu vymastíme maslom a vysypeme múkou, rozotrieme na ňu pripravené cesto a v rúre upečieme do ružová. Pred podávaním zvitok nadrobno pokrájame.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: neurčené
- Čas prípravy: neurčené
- Čas varenia: neurčené
- Náročnosť prípravy: stredná
- Technika prípravy: pečenie
- Kuchyňa: neurčené
- Príležitosť: jedlá na každý deň
- Lacné jedlo: nie
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
![]() Polievka z hovädzích kostí s pečeňovým zvitkom | ![]() Šunkový zvitok | ![]() Krupicový trhanec | ![]() Krupicový nákyp 3. |