už 3274 receptov

Pridaj recept

Kurací vývar s krupicovými haluškami

Kurací vývar s krupicovými haluškami

Zaradené v kategórii:
Číre polievky a vývary

Ingrediencie:

1/2 kurčaťa, celé čierne korenie, soľ, 1 malá cibuľa, 40 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler), petržlenová vňať
Krupicové halušky: 1 dl mlieka, 20 g masla, soľ, 50 g krupice, 1 celé vajce


Postup prípravy:

Kurča umyjeme a dáme variť do studenej vody. Potom pridáme celé čierne korenie, soľ, cibuľu a nakoniec umytú očistenú koreňovú zeleninu. Varíme pomaly. Keď je kurča mäkké, vývar scedíme, mäso z kurčaťa a koreňovú zeleninu pokrájame a vložíme do hotového vývaru spolu s uvarenými krupicovými haluškami. Polievku dochutíme a doplníme posekanou petržlenovou vňaťou. Krupicové halušky:Do vriaceho mlieka dáme maslo, soľ a za stáleho miešania vsypeme krupicu. Cesto necháme trocha vychladnúť a potom doňho zamiešame celé vajce. Z pripraveného cesta lyžicou vykrajujeme halušky, ktoré vyvárame v osolenej vode.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: varenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Kurací paprikáš
Kurací paprikáš
Srbský kurací paprikáš
Srbský kurací paprikáš
Zeleninová polievka s krupicovými haluškami
Zeleninová polievka s krupicovými haluškami
Mliečna polievka s krupicovými haluškami
Mliečna polievka s krupicovými haluškami