Ingrediencie
1/2 kurčaťa
celé čierne korenie
soľ
1 malá cibuľa
40 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler)
petržlenová vňať
Krupicové halušky:
1 dl mlieka
20 g masla
soľ
50 g krupice
1 celé vajce
Postup receptu
Kurča umyjeme a dáme variť do studenej vody. Potom pridáme celé čierne korenie, soľ, cibuľu a nakoniec umytú očistenú koreňovú zeleninu. Varíme pomaly. Keď je kurča mäkké, vývar scedíme, mäso z kurčaťa a koreňovú zeleninu pokrájame a vložíme do hotového vývaru spolu s uvarenými krupicovými haluškami. Polievku dochutíme a doplníme posekanou petržlenovou vňaťou. Krupicové halušky: Do vriaceho mlieka dáme maslo, soľ a za stáleho miešania vsypeme krupicu. Cesto necháme trocha vychladnúť a potom doňho zamiešame celé vajce. Z pripraveného cesta lyžicou vykrajujeme halušky, ktoré vyvárame v osolenej vode.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ