Kurací vývar s krupicovými haluškami
Zaradené v kategórii:
Číre polievky a vývary

Ingrediencie:
1/2 kurčaťa, celé čierne korenie, soľ, 1 malá cibuľa, 40 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler), petržlenová vňať
Krupicové halušky: 1 dl mlieka, 20 g masla, soľ, 50 g krupice, 1 celé vajce
Postup prípravy:
Kurča umyjeme a dáme variť do studenej vody. Potom pridáme celé čierne korenie, soľ, cibuľu a nakoniec umytú očistenú koreňovú zeleninu. Varíme pomaly. Keď je kurča mäkké, vývar scedíme, mäso z kurčaťa a koreňovú zeleninu pokrájame a vložíme do hotového vývaru spolu s uvarenými krupicovými haluškami. Polievku dochutíme a doplníme posekanou petržlenovou vňaťou. Krupicové halušky:Do vriaceho mlieka dáme maslo, soľ a za stáleho miešania vsypeme krupicu. Cesto necháme trocha vychladnúť a potom doňho zamiešame celé vajce. Z pripraveného cesta lyžicou vykrajujeme halušky, ktoré vyvárame v osolenej vode.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: neurčené
- Čas prípravy: neurčené
- Čas varenia: neurčené
- Náročnosť prípravy: stredná
- Technika prípravy: varenie
- Kuchyňa: neurčené
- Príležitosť: jedlá na každý deň
- Lacné jedlo: nie
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
![]() Kurací paprikáš | ![]() Srbský kurací paprikáš | ![]() Zeleninová polievka s krupicovými haluškami | ![]() Mliečna polievka s krupicovými haluškami |