Ingrediencie
2 vykostené kuracie prsia
2 polievkové lyžice múky
1 kávová lyžička mletej nepálivej červenej papriky
1 polievková lyžica masti
1/2 kávovej lyžičky soli
4 nové cibule so zelenou vňaťou
1 zelená paprika
1/2 kávovej lyžičky rozmrvenej masox kocky
2 polievkové lyžice sladkej smotany
karí korenie
2 plátky prerastenej údenej slaniny
- 2 ks Kuracie prsia
- 2 pl Múka hladká
- 1 cl Mletá paprika
- 1 pl Bravčová masť
- 0.5 cl Soľ
- 4 ks Cibuľa
- 1 ks Paprika zelená
- 0.5 cl Bujón
- 2 pl Smotana na varenie 10%
- 2 ks Slanina
Postup receptu
Kuracie prsia obalíme v zmesi múky a mletej červenej papriky a opečieme z oboch strán na horúcej masti pri strednej teplote. Na každej strane dve až tri minúty. Kuracie rezne dáme na rozohriate taniere do tepla. Cibuľu obielime, z papriky vyrežeme jaderník a žilky, nakrájame na rezance a dusíme na mäsovej šťave so smotanou tri až štyri minúty, viackrát zamiešame. Osolíme a ochutíme karí korením. Podávame spolu s opraženou údenou slaninou a uvarenými rezancami alebo zemiakovou kašou.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ