už 3274 receptov

Pridaj recept

Kyjevská polievka s mäsovými taštičkami 2.

Kyjevská polievka s mäsovými taštičkami 2.

Zaradené v kategórii:
Gulášové a mäsové polievky

Ingrediencie:

1,3 litra vody alebo základného vývaru, 160 g predného hovädzieho mäsa bez kostí, 160 g slepačieho mäsa bez kostí, 250 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen zeler), 100 g cibule, 150 g šunky, podľa zvyklostí polievkové korenie, celé čierne korenie, posekanú petržlenovú vňať, 80 g polohrubej múky, vajce, 10 g prášku do pečiva, soľ


Postup prípravy:

Očistené, odblanené, umyté mäso (hovädzie, sliepka) varíme v osolenej vode. Pred dovarením pridáme očistenú a opláchnutú koreňovú zeleninu a celé . čierne korenie. Všetko uvaríme do Mäkka. Mäkké, nie rozvarené mäso vyberieme. Vychladnuté hovädzie mäso a očistenú cibuľu nadrobno pomelieme, ochutíme soľou, dobre premiešame a touto plnkou naplníme taštičky z rezancového cesta. Uvarené taštičky, na kocky pokrájané slepačie mäso, šunku a zeleninu vložíme vložíme do horúcej polievky, nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou a podávame.
Cesto na taštičky:
Pripravíme z predpísaných surovín ako na domáce rezance ešte pridáme aj prášok do pečiva. Vypracované cesto vyvaľkáme, z cesta pohárom vykrajujeme kolieska o priemere 9 cm. Do stredu kolieska vložíme dávku mäsovej zmesi, kosiesko preložíme cez plnku, okraje tlakom prstou spevníme a taštičky uvaríme osolenej vode.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: varenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Kyjevská polievka s mäsovými taštičkami 1.
Kyjevská polievka s mäsovými taštičkami 1.
Slané pečivo plnené mäsom
Slané pečivo plnené mäsom
Rajčiaková polievka 2.
Rajčiaková polievka 2.
Krémová polievka z mrkvy
Krémová polievka z mrkvy