Postup receptu
Do preosiatej, zohriatej múky dáme soľ, cukor, z droždia vykysnutý kvások, roztopené maslo, žĺtok a s mliekom vypracujeme tuhšie cesto, ktoré necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto vyvaľkáme a pokrájame na rovnaké kúsky, ktoré naplníme očistenými čučoriedkami, zabalíme, prikryjeme čistou utierkou a necháme opäť kysnúť. Počas kysnutia ich obrátime, aby zostali okrúhle. Vykysnuté knedle vložíme do vriacej osolenej vody, prikryjeme a varíme. Po chvíľke odkryjeme a knedle obrátime. Podľa veľkosti ich varíme asi 6 až 8 minút. Uvarené natrhneme vidličkou, aby mohla vyjsť para, urovnáme na misu, zalejeme rozpraženým maslom, posypeme tvarohom a cukrom a povrch ešte pokvapkáme maslom. Namiesto tvarohom môžeme knedle posypať aj osladenou opraženou strúhankou.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ