Gurmán.sk
→Dezerty, múčniky a sladkosti
→Koláče, zákusky a koláčiky
→Koláče, zákusky a koláčiky z kysnutého cesta
→Langoše
Langoše
Zaradené v kategórii:
Koláče, zákusky a koláčiky z kysnutého cesta

Ingrediencie:
kvások: 1/4 l teplej vody, lyžica cukru, kvasnice, približne 1 kg hladkej múky, 1 kyslá smotana, pripravený kvások, lyžička soli
Postup prípravy:
Kvások pripravujem tak, že si dám zohriať vodu s cukrom len na miernu teplotu - vyskúšam prstom - potom vypnem, rozsypem do toho kvasnice a nechám na sporáku, kým sa nespraví kvások.
Do misy nasypem asi 3/4 kg múky pridám ostatné ingrediencie a miesim dovtedy, kým nie je cesto tak tuhé, aby sa nelepilo na misu - poprípade pridávam zvyšok múky až kým sa nedosiahne požadovaná konzistencia.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: pre 4 osoby
- Čas prípravy:
- Čas varenia:
- Náročnosť prípravy: ľahká
- Technika prípravy: vyprážanie
- Kuchyňa: slovenská kuchyňa
- Príležitosť: jedlá na každý deň
- Lacné jedlo: áno
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook