už 3274 receptov

Pridaj recept

Lokše z kyslého mlieka

Lokše z kyslého mlieka

Zaradené v kategórii:
Jedlá z obilnín a krupice

Kliknite pre zväčšenie obrázka: Lokše z kyslého mlieka

Ingrediencie:

500 g hladkej múky, 0,5 l acidofilného mlieka - kyslého, 1 KL sódy bikarbóny, soľ, olej na pečenie


Postup prípravy:

Múku so soľou a sódou bikarbónou zmiešame. Postupne prilievame mlieko a spracujeme hladké cesto. Nemusíme použiť celý polliter, záleží od múky. Urobíme valec, ktorý nakrájame na cca 10 častí a každú rozvaľkáme na lokšu. Pečieme na kvapke oleja z oboch strán. Podávame len tak, s kyslým mliekom, alebo potreté maslom, alebo aj sladkým džemom.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: neurčené
  • Technika prípravy: neurčené
  • Kuchyňa: slovenská kuchyňa
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Zemiakové lokše s kyslou kapustou
Zemiakové lokše s kyslou kapustou
Zemiakové lokše 1.
Zemiakové lokše 1.
Zemiakové lokše 2.
Zemiakové lokše 2.
Smotanová polievka
Smotanová polievka