už 3272 receptov

Pridaj recept

Macedónske hovädzie mäso

Macedónske hovädzie mäso

Zaradené v kategórii:
Hovädzie plece

Ingrediencie:

450 g hovädzieho mäsa z pleca, 60 g oleja, 40 g cibule, 60 g hladkej múky, 2 dl kyslej smotany, 20 g cukru, soľ, ocot, kôpor, voda


Postup prípravy:

Hovädzie mäso sprudka opečieme na oleji, pridáme postrúhanú cibuľu, spolu popražíme, posolíme, podlejeme vodou a dusíme. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zahustíme zátrepkou z kyslej smotany a múky a ešte spolu povaríme. Nakoniec pridáme posekaný kôpor, cukor a podľa potreby okyslíme octom. Mäso pokrájame a vložíme do horúcej omáčky. Podávame s ryžou, knedľou, so šúľancami, s rezancami alebo s tarhoňou.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: dusenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Macedónske hovädzie mäso
Macedónske hovädzie mäso
Kliknite pre zväčšenie obrázka: Hovädzie mäso na hubách 2.
Hovädzie mäso na hubách 2.
Hovädzia polievka s cestovinou 1.
Hovädzia polievka s cestovinou 1.
Hovädzie mäso prešpikované zeleninou
Hovädzie mäso prešpikované zeleninou