už 3274 receptov

Pridaj recept

Marhuľový nákyp

Marhuľový nákyp

Zaradené v kategórii:
Nákypy

Ingrediencie:

70 g práškového cukru, 1/2 balíčka vanilkového cukru, 1/2 citróna, 30 g marhuľového lekváru, 0,1 dl rumu, 3 žĺtky, 50 g strúhanky, 20 g krupice, 4 bielka, 20 g masla
Poleva: 40 g marhuľového lekváru, 0,2 dl rumu


Postup prípravy:

Cukor, vanilkový cukor, citrónovú šťavu, lekvár, rum a žĺtky miešame 15 minút. Pridáme preosiatu strúhanku, krupicu a z bielkov ušľahaný tuhý sneh. Všetko spolu zľahka premiešame. Nákypovú formu vymastíme maslom, vysypeme strúhankou a nalejeme do nej cesto. Pečieme pomaly vo vyhriatej rúre. Upečený nákyp vyklopíme a polejeme marhuľovou polevou.
Marhuľová poleva
:
Lekvár s rumom dobre vymiešame a polejeme nákyp.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Ryžový nákyp s plnenými jablkami
Ryžový nákyp s plnenými jablkami
Karfiolový nákyp 1.
Karfiolový nákyp 1.
Čokoládový nákyp
Čokoládový nákyp
Ryžový nákyp so slivkami
Ryžový nákyp so slivkami