už 3274 receptov

Pridaj recept

Martinské podkovy

Zaradené v kategórii:
Koláče, zákusky a koláčiky z kysnutého cesta

Ingrediencie:

80 g masla, 2 žĺtky, 50 g práškového cukru, citrónová kôra, soľ, 20 g droždia, 2 dl sladkej smotany alebo mlieka, 320 g hrubej múky, 20 g masla na vymastenie plechu, 1 vajce na potretie, maková plnka, vanilínový cukor


Postup prípravy:

Maslo vymiešame s cukrom a so žĺtkami, pridáme postrúhanú citrónovú kôru, vykysnutý kvások, smotanu alebo mlieko, múku a soľ. Vypracujeme polotuhé cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté rozvaľkáme, pokrájame na obdĺžniky, naplníme makovou plnkou, sformujeme do tvaru rožkov, ktoré na koncoch päť razy nožom narežeme, uložíme na vymastený plech a necháme opäť kysnúť. Vykysnuté potrieme rozšľahaným vajcom a v horúcej rúre upečieme do ružová. Hotové posypeme vanilínovým cukrom.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Tvarohové buchty
Tvarohové buchty
Kysnuté maslové rožky
Kysnuté maslové rožky