už 3274 receptov

Pridaj recept

Mäsové pirohy 2.

Mäsové pirohy 2.

Zaradené v kategórii:
Zavárky a vložky do polievok

Ingrediencie:

1/2 vajca, 60 g hrubej múky, 80 g mletého mäsa, 20 g cibule, 1/2 vajca, 10 g strúhanky, soľ, mleté čierne korenie


Postup prípravy:

Z pol vajca, múky a malého množstva vody pripravíme cesto, ktoré natenko rozvaľkáme. K zomletému mäsu pridáme postrúhanú cibuľu, soľ, čierne korenie, vajce a strúhanku. Na polovicu rozvaľkaného cesta pokladieme maličké kôpky mäsovej plnky, ktoré prikryjeme druhou polovicou cesta. Každú kôpku dookola postláčame; cesto pokrájame na rovnaké štvorčeky, ktoré zavárame do vriacej polievky. Pirohy môžeme plniť aj plnkou z mozgu alebo varených zomletých pľúcok.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: varenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: sviatočné jedlá
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Mäsové pirohy 1.
Mäsové pirohy 1.
Pirohy zo zemiakového cesta
Pirohy zo zemiakového cesta
Tvarohové pirohy so strúhankou
Tvarohové pirohy so strúhankou
Bryndzové pirohy 1.
Bryndzové pirohy 1.