Mäsové pirohy 2.
Zaradené v kategórii:
Zavárky a vložky do polievok

Ingrediencie:
1/2 vajca, 60 g hrubej múky, 80 g mletého mäsa, 20 g cibule, 1/2 vajca, 10 g strúhanky, soľ, mleté čierne korenie
Postup prípravy:
Z pol vajca, múky a malého množstva vody pripravíme cesto, ktoré natenko rozvaľkáme. K zomletému mäsu pridáme postrúhanú cibuľu, soľ, čierne korenie, vajce a strúhanku. Na polovicu rozvaľkaného cesta pokladieme maličké kôpky mäsovej plnky, ktoré prikryjeme druhou polovicou cesta. Každú kôpku dookola postláčame; cesto pokrájame na rovnaké štvorčeky, ktoré zavárame do vriacej polievky. Pirohy môžeme plniť aj plnkou z mozgu alebo varených zomletých pľúcok.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: neurčené
- Čas prípravy: neurčené
- Čas varenia: neurčené
- Náročnosť prípravy: stredná
- Technika prípravy: varenie
- Kuchyňa: neurčené
- Príležitosť: sviatočné jedlá
- Lacné jedlo: nie
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
![]() Mäsové pirohy 1. | ![]() Pirohy zo zemiakového cesta | ![]() Tvarohové pirohy so strúhankou | ![]() Bryndzové pirohy 1. |