Milánske zemiaky
Zaradené v kategórii:
Zemiaky

Ingrediencie:
800 g zemiakov, soľ, mleté čierne korenie, 100 g masla, 200 g šampiňónov alebo iných čerstvých húb, 100 g šunky, 3 veľké lyžice hladkej múky, 2 dl zriedeného paradajkového pretlaku, 50 g postrúhaného syra, petržlenová vňať
Postup prípravy:
Zemiaky uvaríme v šupke, vychladnuté olúpeme, nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a poukladáme ich na dno pekáča, ktorý vytrieme maslom. Na časti masla udusíme očistené a pokrájané huby, ku ktorým pridáme na rezance pokrájanú šunku. Keď sú huby mäkké, premiešame ich so zemiakmi. Zo zvyšujúceho masla a hladkej múky si urobíme zápražku, zalejeme ju zriedeným paradajkovým pretlakom, osolíme, okoreníme a povaríme. Zemiaky s hubami prelejeme omáčkou, posypeme petržlenovou vňaťou a postrúhaným syrom a zapečieme v dobre vyhriatej rúre do zlatista.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: neurčené
- Čas prípravy: neurčené
- Čas varenia: neurčené
- Náročnosť prípravy: stredná
- Technika prípravy: pečenie
- Kuchyňa: neurčené
- Príležitosť: jedlá na každý deň
- Lacné jedlo: nie
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
Milánske rezne | Milánske špagety | ![]() Pečené zemiaky 1. | ![]() Zemiaky plnené bryndzou zapekané |