už 3274 receptov

Pridaj recept

Milánske zemiaky

Milánske zemiaky

Zaradené v kategórii:
Zemiaky

Ingrediencie:

800 g zemiakov, soľ, mleté čierne korenie, 100 g masla, 200 g šampiňónov alebo iných čerstvých húb, 100 g šunky, 3 veľké lyžice hladkej múky, 2 dl zriedeného paradajkového pretlaku, 50 g postrúhaného syra, petržlenová vňať


Postup prípravy:

Zemiaky uvaríme v šupke, vychladnuté olúpeme, nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a poukladáme ich na dno pekáča, ktorý vytrieme maslom. Na časti masla udusíme očistené a pokrájané huby, ku ktorým pridáme na rezance pokrájanú šunku. Keď sú huby mäkké, premiešame ich so zemiakmi. Zo zvyšujúceho masla a hladkej múky si urobíme zápražku, zalejeme ju zriedeným paradajkovým pretlakom, osolíme, okoreníme a povaríme. Zemiaky s hubami prelejeme omáčkou, posypeme petržlenovou vňaťou a postrúhaným syrom a zapečieme v dobre vyhriatej rúre do zlatista.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Kliknite pre zväčšenie obrázka: Milánske rezne
Milánske rezne
Kliknite pre zväčšenie obrázka: Milánske špagety
Milánske špagety
Pečené zemiaky 1.
Pečené zemiaky 1.
Zemiaky plnené bryndzou zapekané
Zemiaky plnené bryndzou zapekané