už 3274 receptov

Pridaj recept

Moravská kapusta

Zaradené v kategórii:
Kapusta, kel

Ingrediencie:

1 hlávka bielej kapusty, soľ, 20 g masti, 30 g slaniny, rasca, 1 cibuľa, 30 g masti, polovička malej cibule a 30 g hladkej múky na zápražku, 2 lyžice octu, cukor podľa chuti


Postup prípravy:

Kapustu očistíme, odstránime vrchné listy a hlúb. Potom ju pokrájame na rezance, vložíme do kastróla, trocha osolíme, zalejeme vriacou vodou, prikryjeme vrchnákom a necháme na okraji sporáka asi 5 minút spariť. V inom kastróle roztopíme masť, pridáme slaninu pokrájanú nadrobno, rascu, polovicu postrúhanej cibule a trocha opražíme. Potom pridáme odkvapkanú kapustu a všetko zalejeme horúcou vodou do polovice kastróla. Na masti opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme múku a spravíme redšiu zápražku, ktorú rozmiešame s octom a pridáme ku kapuste. Všetko premiešame a ešte dodusíme. Nakoniec podľa chuti osolíme, osladíme a okyslíme. Podávame s opekanými zemiakmi.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: dusenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Holubce v kapustnom liste
Holubce v kapustnom liste
Kliknite pre zväčšenie obrázka: sobotňajší šalát
sobotňajší šalát
Dusená kyslá kapusta s jablkami
Dusená kyslá kapusta s jablkami
Kyslá polievka s párkami
Kyslá polievka s párkami