už 3274 receptov

Pridaj recept

Morka s kari korením

Morka s kari korením

Zaradené v kategórii:
Morčacie mäso a morčacina

Ingrediencie:

1 menšia morka, 80 g údenej slaniny, 30 g oleja, soľ, kari korenie, 10 g hladkej múky, 1/2 dl mlieka, voda


Postup prípravy:

Očistenú morku umyjeme, čistou utierkou osušíme, prsia a stehná popreťahujeme prúžkami údenej slaniny, osolíme, dáme na pekáč, polejeme olejom, posypeme kari korením, podlejeme mliekom zmiešaným s vodou a prikrytú dusíme. Keď je morka polomäkká, odkryjeme ju a za občasného polievania vlastnou šťavou upečieme do červena. Upečenú morku pokrájame na porcie a uložíme na misu. Šťavu zaprášime múkou, opražíme, rozriedime vodou, povaríme a precedíme na mäso. Podávame s ryžou a so šalátom.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: dusenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Bravčové na karí korení s ryžou
Bravčové na karí korení s ryžou
Orientálny syrový šalát
Orientálny syrový šalát
Zeleninové karí
Zeleninové karí
Morka na masle s jablkami
Morka na masle s jablkami