už 3274 receptov

Pridaj recept

Musaka z baranieho mäsa

Musaka z baranieho mäsa

Zaradené v kategórii:
Jahňacie mäso

Ingrediencie:

300 g baranieho mäsa, soľ, 20 g oleja, 40 g cibule, cesnak, 600 g baklažánov, 20 g múky, 40 g oleja, 200 g paradajok, 1 dl mlieka, 2 žĺtky, 20 g múky, 20 g oleja na pekáč


Postup prípravy:

Na oleji zapeníme pokrájanú cibuľu, pridáme umyté a na menšie kúsky pokrájané mäso, soľ, pokrájaný cesnak, spolu popražíme, trochu podlejeme vodou a udusíme vo vlastnej šťave. Baklažány umyjeme, zbavíme stopky, pokrájame na plátky hrubé 1 cm, osolíme, obalíme múkou a opečieme na oleji. Mäso s cibuľou a cesnakom zomelieme a na vymastený pekáč kladieme striedavo vrstvu baklažánov a vrstvu mäsa. Navrch dáme baklažány a na ne poukladáme umyté a na kolieska pokrájané paradajky. Všetko zalejeme mliekom, v ktorom sme rozšľahali žĺtky a múku, a zapečieme.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Detviansky guláš z baranieho mäsa
Detviansky guláš z baranieho mäsa
Čevabčiči 2.
Čevabčiči 2.
Čevabčiči 1.
Čevabčiči 1.
Baraní šolet
Baraní šolet