Obárance - lámance
Zaradené v kategórii:
Buchty a buchtičky

Ingrediencie:
400 g hladkej múky, 20 g droždia, 20 g cukru, 80 g maku, 60 g práškového cukru, 60 g masla, mlieko, voda, soľ
Postup prípravy:
Do múky pridáme rozdrobené droždie, cukor, soľ, vlažné mlieko, vodu (podľa potreby) a vypracujeme cesto asi také husté ako na buchty. Na teple ho necháme vykysnúť. Vykysnuté rozdelíme na kúsky, ktoré na pomúčenom lopári rozšúľame asi na hrúbku palca a dáme piecť na pomastený plech. Upečené cesto polámeme na kúsky, obaríme vriacou vodou, polejeme rozpusteným maslom a posypeme zomletým makom s cukrom.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: neurčené
- Čas prípravy: neurčené
- Čas varenia: neurčené
- Náročnosť prípravy: ľahká
- Technika prípravy: pečenie
- Kuchyňa: slovenská kuchyňa
- Príležitosť: jedlá na každý deň
- Lacné jedlo: áno
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook