Obložený špenát
Zaradené v kategórii:
Špenát

Ingrediencie:
500 g špenátu, 4 na tvrdo uvarené vajcia, 1 dl vody, 10 g masla, 10 g hladkej múky, 1,5 dl smotany, 2 rajčiny, soľ, korenie
Postup prípravy:
Očistený a umytý špenát varíme v osolenej vode asi 5 minút. Potom ho scedíme a zomelieme alebo rozmixujeme v mixéri. Z masla a múky pripravíme zápražku a zalejeme smotanou. Pridáme špenát, osolíme, okoreníme a trochu povaríme. Pred servírovaním obložíme špenát kolieskami na tvrdo uvarených vajec a rajčín.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: neurčené
- Čas prípravy: neurčené
- Čas varenia: neurčené
- Náročnosť prípravy: ľahká
- Technika prípravy: varenie
- Kuchyňa: neurčené
- Príležitosť: jedlá na každý deň
- Lacné jedlo: nie
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
Špenátová polievka 2. | ![]() Zapekaný špenát s vajciami a bryndzou | ![]() Špenátový prívarok 3. | ![]() Zapečený špenát s cestovinou |