už 3274 receptov

Pridaj recept

Obyčajné dolky

Zaradené v kategórii:
Buchty a buchtičky

Ingrediencie:

400 g hladkej múky, 20 g droždia, 60 g masla, 200 g tvarohu, 60 g práškového cukru, mlieko (podľa potreby), soľ


Postup prípravy:

Do preosiatej múky dáme rozdrobené droždie, soľ, vlažné mlieko a vypracujeme nie príliš husté cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté na pomúčenom lopári rozvaľkáme asi na hrúbku 2 cm a okrúhlou formičkou vykrajujeme dolky. Znovu dáme nakysnúť a pečieme na čistej rozpálenej platni. Upečené dolky obaríme vriacou vodou, posypeme tvarohom, cukrom a polejeme rozpusteným maslom. Namiesto tvarohu môžeme použiť mletý mak alebo orechy.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Zemiakové dolky s kapustou
Zemiakové dolky s kapustou
Bavorské dolky 1.
Bavorské dolky 1.
Dolky plnené mäsom
Dolky plnené mäsom
Dolky s mäsovou plnkou
Dolky s mäsovou plnkou