Oriešková bábovka
Zaradené v kategórii:
Bábovky

Ingrediencie:
100 g masla, 200 g práškového cukru, 4 vajcia, 50 g čokolády na varenie, 1 dl mlieka, 300 g hrubej múky, 100 g orieškov, 1 balíček prášku do pečiva, maslo a hrubá múka na formu
Postup prípravy:
Maslo s cukrom a so žĺtkami vymiešame do peny, pridáme postrúhanú čokoládu, zomleté oriešky a pomaly prilejeme mlieko. Potom po lyžiciach zľahka primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a z bielkov ušľahaný tuhý sneh. Cesto vlejeme do formy vymastenej maslom a vysypanej múkou a pomaly pečieme asi 50 až 60 minút. Trocha vychladnutú bábovku vyklopíme na misu a posypeme vanilínovým cukrom. Bábovka je chutnejšia až na druhý deň, preto si ju podľa možnosti pripravíme vopred a uložíme v chlade.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: neurčené
- Čas prípravy: neurčené
- Čas varenia: neurčené
- Náročnosť prípravy: stredná
- Technika prípravy: pečenie
- Kuchyňa: neurčené
- Príležitosť: jedlá na každý deň
- Lacné jedlo: nie
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
![]() Šťavnatá jablková bábovka | ![]() Bábovka ala Dada | ![]() Oriešková torta 2. | ![]() Vianočná oriešková torta |