už 3274 receptov

Pridaj recept

Ovocná žemľovka

Zaradené v kategórii:
Žemľovky

Ingrediencie:

400 g žemlí, 20 g cukru, 1/2 kg jabĺk, 30 g práškového cukru, 20 g masla na pekáč, 20 g masla, 20 g práškového cukru na posypanie, 1/2 l mlieka, soľ, škorica


Postup prípravy:

Žemle pokrájame na plátky, namočíme v osladenom a osolenom mlieku a časť poukladáme na maslom vymastený pekáč. Potom dáme vrstvu očistených a postrúhaných jabĺk, posypeme cukrom a škoricou, dáme druhú vrstvu žemlí, pokvapkáme maslom a zapečieme. Upečenú žemľovku posypeme cukrom.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Višňová žemľovka
Višňová žemľovka
Kliknite pre zväčšenie obrázka: Ovocná pena
Ovocná pena
Tvarohový trhanec 2.
Tvarohový trhanec 2.
Tvarohová žemľovka 2.
Tvarohová žemľovka 2.