už 3274 receptov

Pridaj recept

Parené buchty

Zaradené v kategórii:
Buchty a buchtičky

Ingrediencie:

500 g polohrubej múky, 20 g droždia, asi 4 dl mlieka, 40 g práškového cukru, 1 vajce, soľ, 250 g lekváru, 200 g masla, 40 g práškového cukru, mak alebo kakao


Postup prípravy:

Do preosiatej múky pridáme rozdrobené droždie, vajce, osladené mlieko, soľ a vypracujeme polotuhé cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 1 cm a pokrájame na štvorce, do ktorých zabaľujeme kôpky lekváru. Necháme ešte vykysnúť. Buchty paríme v hrnci dobre prikryté, na dierkovanej podložke alebo riedkom plátne asi 15 - 20 minút. Hotové buchty polejeme rozpusteným maslom a posypeme zomletým makom alebo kakaom s cukrom.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: parenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Parené buchty s makom 1.
Parené buchty s makom 1.
Parené buchty s makom 2.
Parené buchty s makom 2.
Buchty s marhuľami
Buchty s marhuľami
Škvarkové placky 2.
Škvarkové placky 2.