už 3274 receptov

Pridaj recept

Parížske kocky

Zaradené v kategórii:
Koláče, zákusky a koláčiky z piškótového cesta

Ingrediencie:

5 vajec, 160 g jemného kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 180 g hrubej múky, 30 g kakaa, 50 g masla, 20 g tuku - na vymastenie plechu, 20 g hrubej múky - na vysypanie plechu, ľubovolné ovocie
Šľahačka: 1/2 l šľahačkovej smotany, 50 g práškového cukru, 20 g kakaa
Poleva: 200 g čokolády na varenie, 100 g margarínu


Postup prípravy:

Vajcia rozšľaháme s cukrom a potom šľaháme nad parou do zohriatia na 45°C. Potom odstavíme, pridáme vanilkový cukor a znovu šľaháme do spenenia. Do masy zľahka primiešame preosiatu múku rozmiešanú s kakaom, rozpustené maslo a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Dáme upiecť. Upečený múčnik necháme vychladnúť až potom ho natrieme kakaovou šľahačkou a polejeme čokoládovou polevou. Po stuhnutí pokrájame nožom, ktorý máčame do horúcej vody .Každú kocku prizdobíme bielou šľahačkou a ovocím. Šľahačka:V kotlíku nad vriacou vodou za stáleho miešania zvaríme šľahačkovú smotanu s cukrom a kakaom. Po dobrom vychladnutí masu šľaháme do zhustnutia až na druhý deň.
Poleva
:Do rozpusteného margarínu zamiešame postrúhanú čokoládu. Keď poleva začne hustnúť, rozotrieme ju na trochu pomastený mastný papier. Necháme ju stuhnúť a potom ju priložíme na múčnik a papier stiahneme.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Teľacie ragú 1.
Teľacie ragú 1.
Ryba v kapuste
Ryba v kapuste
Rybacia polievka so zeleninou
Rybacia polievka so zeleninou
Zemiakový paprikáš po Srbsky
Zemiakový paprikáš po Srbsky