už 3274 receptov

Pridaj recept

Patizón na júlový spôsob

Patizón na júlový spôsob

Zaradené v kategórii:
Tekvica, patizón

Ingrediencie:

olivový olej, cibuľa 2ks, väčšia paprika 2ks, 1 patizón stredne veľký, 7 ks pekných rajčín šťavnatých, aby pustili šťavu, soľ, bazalka, pažitka


Postup prípravy:

Cibuľu a papriku nakrájam na väčšie kúsky a osmahnem do ružova na olivovom oleji, pridáme na menšie kúsky nakrájaný patizón a rajčiny zbavené šupy prekrojené na štvrťky, osolím a dusím. Vodu nedávam, rajčiny by si mali pustiť svoju, maximálne podlejem trochou uvareného roi bosu /sypaného, nie zo sáčku!/. Za cca 7 min. podávam posypané pažitkou. Kto chce, môže si dať k tomu uvarený zemiak.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

Súvisiace recepty

Dusený patizón so zelenou paprikou a s rajčiakmi
Dusený patizón so zelenou paprikou a s rajčiakmi
Vyprážaný patizón s cesnakom
Vyprážaný patizón s cesnakom
Karfiol na spôsob mozgu
Karfiol na spôsob mozgu
Hubert Royal
Hubert Royal