už 3274 receptov

Pridaj recept

Pečeň na rošte so smotanou

Pečeň na rošte so smotanou

Zaradené v kategórii:
Teľacie vnútornosti

Ingrediencie:

500 g teľacej alebo bravčovej pečene, 30 g oleja, mleté čierne korenie, 2 dl kyslej smotany, 10 g hladkej múky, soľ


Postup prípravy:

Umytú a utierkou osušenú pečeň pokrájame na plátky, ktorých okraje narežeme. Plátky okoreníme, potrieme olejom a necháme asi štvrť hodiny stáť. Pripravenú pečeň položíme na rošt a grilujeme asi tri minúty z každej strany. Hotovú pečeň dáme na teplý tanier a posolíme. Do hliníkovej misky vylejeme smotanu, v ktorej sme rozmiešali múku, položíme ju na rošt, povaríme a polejeme ňou pečeň. Podávame s ryžou alebo s tarhoňou.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: grilovanie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Bravčová pečeň na ihle
Bravčová pečeň na ihle
Prírodná pečeň na rošte
Prírodná pečeň na rošte
Bravčová pečeň so slaninou na rošte
Bravčová pečeň so slaninou na rošte
Šašlík z teľacej pečene
Šašlík z teľacej pečene