už 3274 receptov

Pridaj recept

Pečeň s jablkami

Zaradené v kategórii:
Kuracia pečeň, Teľacie vnútornosti

Ingrediencie:

500 g hydinovej alebo teľacej pečene, 20 g hladkej múky, mleté čierne korenie, 60 g masla, 1 banán, 2 väčšie jablká, citrónová šťava, práškový cukor, voda, soľ


Postup prípravy:

Pečeň umyjeme, osušíme, poprášime múkou a čiernym korením a za občasného zamiešania opražíme na masle. Banán olúpeme a nakrájame na plátky, jablká tiež olúpeme, vyrežeme jaderník, nakrájame na plátky, pokvapkáme citrónovou šťavou, pocukrujeme a opečieme na masle. Pečeň potom zaprášime múkou, trochu podlejeme a ešte podusíme. Nakoniec mierne osolíme, premiešame s jablkami a banánom a podávame s ryžou.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: dusenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Pečeň na cibuli
Pečeň na cibuli
Anglická teľacia pečeň
Anglická teľacia pečeň
Bravčová pečeň prešpikovaná údenou slaninou
Bravčová pečeň prešpikovaná údenou slaninou
Pečeň na rošte so smotanou
Pečeň na rošte so smotanou