už 3274 receptov

Pridaj recept

Pečeň v alobale

Zaradené v kategórii:
Bravčová pečeň

Ingrediencie:

400 g pečene (bravčová alebo teľacia), 40 g oleja, 30 g cibule, l0 g hladkej múky, mletá rasca, kari korenie, červená paprika, 400 g zemiakov, 100 g šampiňónov, alobal, pažítka alebo zelený petržlen


Postup prípravy:

Z umytej, obrúskom osušenej pečene nakrájame štyri rezne, ktoré na kraji nasekneme, veľmi slabučko naklepeme, poprášime múkou, v ktorej sme rozmiešali papriku i karí korenie a opečieme ich na horúcom oleji po oboch stranách. Potom rázne vyberieme na tanier a na zvyšku oleja zapeníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme umyté hríby pokrájané na plátky, rascu a prikryté za občasného miešania dusíme. Potom pridáme v šupke uvarené, očistené a na plátky pokrájané zemiaky, soľ, pokrájanú pažítku a spolu premiešame. Z alobalu narežeme štyri štvorce, do prostriedku každého vložíme porciu pripravených zemiakov, na ne položíme pečeň, zabalíme a pečieme v rúre 15 až 20 minút.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

Súvisiace recepty

Pečeň na cibuli
Pečeň na cibuli
Anglická teľacia pečeň
Anglická teľacia pečeň
Bravčová pečeň prešpikovaná údenou slaninou
Bravčová pečeň prešpikovaná údenou slaninou
Pečeň na rošte so smotanou
Pečeň na rošte so smotanou