už 3274 receptov

Pridaj recept

Pečená hus (kačica)

Pečená hus (kačica)

Zaradené v kategórii:
Husacie mäso a husacina

Ingrediencie:

1 hus, soľ, majorán, jablko, voda


Postup prípravy:

Očistenú hus vypitveme, umyjeme, odrežeme nohy a krk a zahneme jej krídla. Posolíme ju zvonku i znútra a necháme 2 - 3 hodiny stáť, aby soľ presiakla do mäsa. Potom ju znútra posypeme majoránom, vložíme do nej jablko, dáme na pekáč, podlejeme vodou a pečieme. Počas pečenia ju polievame vlastnou šťavou. Keď je hus asi z troch štvrtín upečená, zlejeme masť a hus dopečieme do červena. Podávame s knedľou a dusenou kapustou. Takto pečieme aj kačicu.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: sviatočné jedlá
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Pečená kačica
Pečená kačica
Kačica pečená s jablkami
Kačica pečená s jablkami
Kačica pečená s rascou
Kačica pečená s rascou
Plnená kačica so šampiňónmi
Plnená kačica so šampiňónmi