už 3274 receptov

Pridaj recept

Pečené jelenie stehno

Pečené jelenie stehno

Zaradené v kategórii:
Jelenie mäso

Ingrediencie:

600 g jelenieho stehna, 50 g údenej slaniny, 40 g oleja, mleté čierne korenie, borievky, voda, soľ


Postup prípravy:

Umyté mäso prešpikujeme údenou slaninou, posolíme, posypeme mletým čiernym korením, tlčenými borievkami a na rozpálenom tuku opečieme z každej strany. Potom ho podlejeme horúcou vodou a dusíme. Mäkké mäso vložíme do rúry zapiecť, pričom ho občas podlejeme vlastnou šťavou. Podávame s ryžou, opekanými zemiakmi a s uhorkou alebo s brusnicovým kompótom.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: dusenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Jelenie stehno na víne
Jelenie stehno na víne
Jelenie ragú
Jelenie ragú
Jelenie stehno na slanine
Jelenie stehno na slanine
Jelenie rezne na víne
Jelenie rezne na víne