už 3274 receptov

Pridaj recept

Pečené plnené bravčové pliecko

Pečené plnené bravčové pliecko

Zaradené v kategórii:
Bravčové pliecko

Ingrediencie:

600 g bravčového pliecka (môže byť s kožou), soľ, rasca, strúčik cesnaku, 50 g cibule, lyžica mlieka, voda
Plnka: 120 g žemle (alebo sendviča), 20 g oleja, 20 g cibule, 120 g kuracej (bravčovej alebo hovädzej) pečene, 2 vajcia, mleté čierne korenie, 50 g mandlí, na špičku noža karí korenie


Postup prípravy:

Do umytého mäsa podlhovastého tvaru urobíme ostrým nožom vrecko, do ktorého pomocou lyžice vložíme plnku a otvor zašijeme. Mäso potom položíme na pekáč kožou dolu, posolíme, potrieme rozotretým cesnakom, pokvapkáme mliekom, podlejeme vodou, pridáme cibuľu, rascu a prikryté najprv dusíme. Keď je mäso asi na polovicu mäkké, obrátime ho, kožu ponakrajujeme a upečieme, za občasného polievania vlastnou šťavou, do červena.
Plnka
:Na oleji zapeníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájanú pečeň, korenie a krátko popražíme. Potom pridáme na kocky pokrájanú žemľu, vajcia, soľ, obielené posekané mandle a naplníme pripravené mäso.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

Súvisiace recepty

Rolované teľacie pliecko
Rolované teľacie pliecko
Bravčovy tokan 1.
Bravčovy tokan 1.
Bravčové mäso pečené na cesnaku
Bravčové mäso pečené na cesnaku
Vajcia plnené nátierkou z pečene
Vajcia plnené nátierkou z pečene