už 3274 receptov

Pridaj recept

Pečený bažant 1.

Zaradené v kategórii:
Bažantie a jarabičie mäso

Ingrediencie:

1 bažant, 100 g údenej slaniny, soľ, vývar z drobkov na podlievanie


Postup prípravy:

Vypitvaného bažanta necháme asi 5-6 dní na chladnom mieste odležať. Potom ho nasucho ošklbeme. Jemné chĺpky opálime nad plameňom. Očisteného a vypitvaného bažanta umyjeme a posolíme. Potom ho obalíme slaninou pokrájanou na plátky, ktoré obviažeme niťou. Položíme ho na pekáč, pridáme zvyšnú pokrájanú slaninu, podlejeme vývarom z drobkov a pečieme do červena. Z upečeného odstránime niť a rozkrájame ho. Podávame s ryžou alebo so zemiakmi a s brusnicovým alebo so slivkovým kompótom.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Bažant pečený s ovocím
Bažant pečený s ovocím
Pečený bažant 2.
Pečený bažant 2.
Bažant plnený mandľovou plnkou
Bažant plnený mandľovou plnkou
Plnený bažant
Plnený bažant