- 1 ks Bažant
- 100 g Slanina
- 60 g Maslo
- 2 ks Cibuľa
- 3 ks Nové korenie
- 3 ks Soľ
- 200 ml Víno červené
- 4 ks Tymián
- 20 g Soľ
Postup receptu
-
60 gramov slaniny nakrájame na pásiky. Bažanta umyjeme, osušíme a niektoré miesta na stehnách a prsiach prešpikujeme, aby sme do nich mohli dať slaninu. Stehná zviažeme pomocou špagátu k sebe.
-
Na panvici si opečieme zbytok slaniny, cibule nakrájanej nadrobno a pridáme aj maslo. Pražíme, až pokiaľ nie je slanina aj cibuľa sklovitá. Pridáme rozdrvené čierne korenie, prilejeme červené víno, osolíme a varíme ešte 3 minúty.
-
Rúru predhrejeme na 170 stupňov. Do plechu vylejeme vínovú zmes, pridáme osoleného bažanta a pečieme 30 minút. Počas pečenia bažanta polievame šťavou z výpeku.
-
Následne bažanta otočíme a necháme dopiecť (trvá to asi 30-50 minút). Odstránime špagát, ktorým sme zviazali stehná, z výpeku odstránime guličky korenia a premiestnime naspäť na panvicu či do menšieho hrnca. Pridáme lyžicu múky, lyžicu vody a necháme zhustnúť. Bažanta podávame preliateho omáčkou a s opekanými zemiakmi. Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa Vám recept páčil, nezabudnite si ho uložiť medzi svoje obľúbené recepty!
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ