už 3274 receptov

Pridaj recept

Pirohy s bryndzou

Pirohy s bryndzou

Zaradené v kategórii:
Pirohy

Ingrediencie:

1 kg zemiakov, 300 g hrubej múky, 1 vajce, soľ, 400 g bryndze, 80 g údenej slaniny, kôpor


Postup prípravy:

Zemiaky uvarené v šupke olúpeme a pretlačíme. (Asi 200 g odložíme do plnky). Pridáme múku, vajce, soľ a vypracujeme cesto. Dosku pomúčime, cesto vyvaľkáme a pokrájame na štvorce, ktoré naplníme, protiľahlé rožky a strany spojíme a vo vriacej osolenej vode uvaríme. Uvarené vyberieme, posypeme bryndzou, nadrobno posekaným kôprom a polejeme rozškvarenou slaninou.
Plnka
:Zemiaky premiešame s polovicou bryndze.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: varenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Pirohy zo zemiakového cesta
Pirohy zo zemiakového cesta
Tvarohové pirohy so strúhankou
Tvarohové pirohy so strúhankou
Bryndzové pirohy 1.
Bryndzové pirohy 1.
Bryndzové pirohy 2.
Bryndzové pirohy 2.