Gurmán.sk
→Dezerty, múčniky a sladkosti
→Koláče, zákusky a koláčiky
→Koláče, zákusky a koláčiky z piškótového cesta
→Piškótové rezy 1.
Piškótové rezy 1.
Zaradené v kategórii:
Koláče, zákusky a koláčiky z piškótového cesta

Ingrediencie:
140 g lieskových orieškov, 4 bielka, 140 g práškového cukru, 1 lyžica kakaa, tuk na vymastenie plechu
Krém: 4 žĺtky, 3 lyžice mlieka, 3 lyžice práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 120 g masla, 50 g práškového cukru, čokoláda na ozdobenie
Postup prípravy:
Oriešky na suchej rajnici na bledo opečieme a trením v obrúsku odstránime šupky. Potom oriešky pomelieme. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka doň vmiešame cukor, kakao a mleté orechy. Plech vyložíme mastným papierom, pomastíme ho tukom a cesto naň vylejeme. Po upečení z ešte teplého cesta papier stiahneme. Za stáleho miešania uvaríme žĺtky s mliekom, práškovým a vanilkovým cukrom. V miske vymiešame maslo s troškou cukru a po čiastkach ho pridáme do vychladnutej základnej krémovej hmoty. Cesto prekrojíme na tri rovnaké časti, pospájame ich krémom a natrieme aj vrch. Pokrájame na úhľadné rezy a ozdobíme strúhanou čokoládou.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: neurčené
- Čas prípravy: neurčené
- Čas varenia: neurčené
- Náročnosť prípravy: stredná
- Technika prípravy: pečenie
- Kuchyňa: neurčené
- Príležitosť: jedlá na každý deň
- Lacné jedlo: nie
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
![]() Tvarohové rezy s piškótovou mriežkou | ![]() Medové maslové rezy | ![]() Nugátové rezy | ![]() Rebarborové rezy |