už 3274 receptov

Pridaj recept

Piškótový závin s pečeňovou plnkou

Piškótový závin s pečeňovou plnkou

Zaradené v kategórii:
Teľacie vnútornosti

Ingrediencie:

3 vajcia, 60 g hladkej múky, 1 lyžičku prášku do pečiva, soľ, zelený petržlen na ozdobu
Pečeňová plnka: 200 g teľacej alebo bravčovej pečene, 100 g vareného údeného mäsa, soľ, 1 surové vajce, 1 lyžička horčice, 1 kyslá uhorka, 1 na tvrdo uvarené vajce, mleté čierne a nové korenie, 20 g masti


Postup prípravy:

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, primiešame po jednom žĺtky, pridáme múku rozmiešanú s práškom do pečiva a soľou a všetko spolu zľahka premiešame. Menší plech vymastime, vysypeme múkou a rozotrieme naň cesto. Rýchlo upečieme vo vyhriatej rúre. Potom z rúry vyberieme a ešte horúce natrieme pripravenou plnkou a zakrútime. Necháme vychladnúť, pokrájame na šikmé plátky a ozdobíme zeleným petržlenom.
Pečeňová plnka:
Pečeň umyjeme, pokrájame a zomelieme spolu s údeným mäsom. Osolíme, pridáme surové vajce, horčicu a dobre zamiešame. Uhorku a vajce uvarené na tvrdo pokrájame na kocky a primiešame k plnke. Okoreníme mletým čiernym a novým korením a dobre zamiešame. Takto pripravenú plnku dáme na rozpustenú masť a za stáleho miešania necháme zhustnúť. Teplú plnku natrieme na horúcu roládu a hneď zrolujeme.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Piškótový závin
Piškótový závin
Krehký orechový závin
Krehký orechový závin
Bačovský závin
Bačovský závin
Kakaový závin
Kakaový závin