už 3274 receptov

Pridaj recept

Plnená paprika 2.

Plnená paprika 2.

Zaradené v kategórii:
Bravčové mäso

Ingrediencie:

8 zelených paprík, 400 g bravčového mäsa, 80 g ryže, 40 g masti, 90 g cibule, 3 strúčiky cesnaku, čierne korenie, 1 vajce, 60 g masti, 50 g hladkej múky, 200 g paradajkového pretlaku, 3 dl smotany, voda, soľ, cukor


Postup prípravy:

Zelenú papriku očistíme a odstránime vnútro. Umyté mäso pokrájame na kocky a zomelieme. Ryžu umyjeme a necháme odkvapkať. Na rozpustenej masti speníme postrúhanú cibuľu, pridáme ryžu, podlejeme vodou a udusíme do polomäkka. K pomletému mäsu pridáme vychladnutú ryžu, soľ, rozotretý cesnak, mleté čierne korenie, vajce a všetko spolu dobre zamiešame. Vyčistené papriky naplníme touto plnkou a dáme variť do paradajkovej omáčky. Podávame so zemiakmi, knedľami alebo chlebom.

Paradajková omáčka
:Rozpustíme masť, na nej opražíme 50 g postrúhanej cibule, pridáme múku a urobíme svetlú zápražku. Pridáme paradajkový pretlak so smotanou, podľa potreby zriedime vodou, osolíme, pridáme cukor a necháme zovrieť. Do vriacej omáčky vložíme naplnené papriky a uvaríme.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: varenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Zelená paprika plnená bryndzou
Zelená paprika plnená bryndzou
Pečená paprika plnená bryndzou
Pečená paprika plnená bryndzou
Plnená paprika 3.
Plnená paprika 3.
Plnená paprika s hríbmi
Plnená paprika s hríbmi