už 3274 receptov

Pridaj recept

Plnené rezne z krkovičky

Plnené rezne z krkovičky

Zaradené v kategórii:
Bravčová krkovička

Ingrediencie:

600 g krkovičky, soľ, 250 g kyslej kapusty, 1 feferónka, rasca, 10 g sušených hríbov, 60 g oleja, 40 g cibule, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, 10 g hladkej múky


Postup prípravy:

Umyté mäso pokrájame na štyri približne rovnako veľké rezne, ktoré natenko vyklepeme, osolíme a okoreníme. Do stredu každého rezňa dáme plnku z pokrájanej kyslej kapusty, do ktorej sme zamiešali povarené, ocedené a posekané hríby, feferónku a rascu. Okraje mäsa spojíme a zopneme dvoma - troma špáradlami alebo ihlicou a obalíme múkou. Takto pripravené rezne vložíme do kastróla s olejom, z jednej i z druhej strany ich opečieme do červena a vyberieme na tanier. Na zvyšku oleja speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mletú červenú papriku a opečené rezne, všetko podlejeme naberačkou horúcej vody a prikryté udusíme do mäkka. Z hotových rezňov odstránime špáradlá alebo ihlicu. Podávame poliate prírodnou šťavou a s opečenými zemiakmi.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: dusenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Plnené bravčové rezne
Plnené bravčové rezne
Plnené jahňacie rezne
Plnené jahňacie rezne
Zemiakové rezne plnené kelom
Zemiakové rezne plnené kelom
Plnené zemiakové rezne
Plnené zemiakové rezne