Plnené uhorky
Zaradené v kategórii:
Teľacie vnútornosti

Ingrediencie:
4 šalátové uhorky, 240 g ryže, 2 cibule, 100 g masla, 200 g teľacej pečene, rajčiakový pretlak, soľ, mleté čierne korenie, majorán, 1 strúčik cesnaku, maslo na vymastenie pekáča, 1 šálka vývaru (bujón), syr
Postup prípravy:
Uhorky olúpeme a po dĺžke prekrojíme na polovičky. Lyžičkou vydlabeme jadrovú časť. Ryžu uvaríme. Cibuľu na jemno pokrájame a na masle opražíme. Pridáme pokrájanú teľaciu pečeň, opražíme, pridáme pripravenú ryžu, dochutíme rajčiakovým pretlakom, soľou, čiernym korením, majoránom a rozotretým cesnakom. Touto zmesou naplníme uhorky, uložíme ich do vymasteného pekáča, podlejeme vývarom a pečieme v rúre. Pred dopečením posypeme uhorky strúhaným syrom.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: neurčené
- Čas prípravy: neurčené
- Čas varenia: neurčené
- Náročnosť prípravy: stredná
- Technika prípravy: pečenie
- Kuchyňa: neurčené
- Príležitosť: sviatočné jedlá
- Lacné jedlo: nie
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
Uhorky plnené parenicou a chrumkavým kuracím mäsom | ![]() Plnené vajcia zabalené v šunke | ![]() Zemiakový šalát so salámou | ![]() Šalát z kapusty, rajčiakov, papriky a uhorky |