- 600 g Zemiaky
- 200 g Slanina
- 3 ks Cibuľa
- 1 ks Cesnak (hlavička)
- 500 g Kyslá smotana 12% tuku
- 1 ks Vajce
- 200 g Syr Eidam 40%
- 40 g Maslo
- 100 g Bryndza
Postup receptu
-
Zemiaky umyjeme, NEŠÚPEME, ale rozkrojíme pozdĺžne na polovicu, na vrch zemiaku dáme kocku masla (2 g masla približne), zabalíme do alobalu a dáme piecť na 30 minút, alebo pokiaľ stred zemiakov nie je úplne mäkký.
-
Medzitým si na panvici opražíme na kocky nakrájanú slaninu, spolu s cibuľou a zemiakmi do chrumkava. Tuk zlejeme, opraženú a vychladenú zmes zmiešame spolu s vajíčkom, nastrúhaným syrom, bryndzou a kyslou smotanou. Pridáme nasekaný kôpor (alebo inú bylinku), čierne korenie a podľa chuti soľ.
-
Zemiaky necháme obalené v alobale, preč dáme len vrchnú časť. Upečeným zemiakom opatrne vydlabeme stred, zmiešame ich spolu s bryndzovou zmesou a naplníme ňou zemiaky. Pri tomto kroku treba byť opatrný aby sa zemiaky nepoškodili. Vrch zemiakov môžeme posypať syrom. Pečieme približne 20-25 minút. Podávame s kyslou smotanou, posypané pažítkou. Prajeme Vám dobrú chuť!
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ