už 3274 receptov

Pridaj recept

Plnený kel

Zaradené v kategórii:
Bravčové mäso, Kapusta, kel

Ingrediencie:

40 g oleja, 40 g cibule, 600 g kelu, 30 g hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, voda
Plnka: 200 g bravčového mäsa, 10 g oleja, 20 g cibule, 40 g cestoviny, 1 vajce, 4 veľké kelové listy, soľ, cesnak, mleté čierne korenie


Postup prípravy:

Na oleji zapeníme pokrájanú cibuľu, pridáme očistený pokrájaný kel, osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a dusíme. Udusený kel zaprášime múkou a povaríme. Nakoniec pridáme udusené naplnené kelové listy.
Plnka
:Na oleji zapeníme pokrájanú cibuľu, pridáme cestovinu, popražíme, posolíme, zalejeme vodou a dusíme. Po udusení ju zmiešame so zomletým mäsom, korením, rozotretým cesnakom a vajcom a takto pripravenou plnkou naplníme veľké sparené kelové listy, ktoré stočíme. Potom ich uložíme na vymastený kastról, podlejeme vodou a udusíme do mäkka. Podávame so zemiakmi.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: dusenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Plnený husací krk
Plnený husací krk
Plnený pstruh
Plnený pstruh
Kliknite pre zväčšenie obrázka: Vyprážaný rezeň plnený syrom
Vyprážaný rezeň plnený syrom
Plnený teľací rezeň
Plnený teľací rezeň