Plnený zeler
Zaradené v kategórii:
Mäsové jedlá, Zeler

Ingrediencie:
2 mladé zelery, soľ, 150 g mäsa, 1 vajce, mleté čierne korenie, 40 g oleja, 1 dl kyslej smotany, zelená zelerová vňať
Postup prípravy:
Umytý a očistený zeler rozkrojíme napoly, vnútro vydlabeme a dáme na pekáč s olejom. Zeler naplníme uvareným zomletým mäsom (môžu byť aj zvyšky pečeného mäsa), ktoré sme zmiešali s vajcom, so soľou a s mletým čiernym korením. Naplnený zeler po ukladáme na pekáč, podlejeme vodou a prikrytý udusíme v rúre. Mäkký zeler vyberieme, šťavu s vydlabaným vnútrom pretrieme, dosolíme, prilejeme rozšľahanú kyslú smotanu, pridáme posekané mladé zelerové lístky a nalejeme späť na zeler. Podávame so zemiakmi.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: neurčené
- Čas prípravy: neurčené
- Čas varenia: neurčené
- Náročnosť prípravy: stredná
- Technika prípravy: dusenie
- Kuchyňa: neurčené
- Príležitosť: jedlá na každý deň
- Lacné jedlo: nie
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
![]() Dusený zeler | ![]() Plnený husací krk | ![]() Zelerové lievance | ![]() Zelerová polievka 3. |