už 3274 receptov

Pridaj recept

Plnený zeler

Plnený zeler

Zaradené v kategórii:
Mäsové jedlá, Zeler

Ingrediencie:

2 mladé zelery, soľ, 150 g mäsa, 1 vajce, mleté čierne korenie, 40 g oleja, 1 dl kyslej smotany, zelená zelerová vňať


Postup prípravy:

Umytý a očistený zeler rozkrojíme napoly, vnútro vydlabeme a dáme na pekáč s olejom. Zeler naplníme uvareným zomletým mäsom (môžu byť aj zvyšky pečeného mäsa), ktoré sme zmiešali s vajcom, so soľou a s mletým čiernym korením. Naplnený zeler po ukladáme na pekáč, podlejeme vodou a prikrytý udusíme v rúre. Mäkký zeler vyberieme, šťavu s vydlabaným vnútrom pretrieme, dosolíme, prilejeme rozšľahanú kyslú smotanu, pridáme posekané mladé zelerové lístky a nalejeme späť na zeler. Podávame so zemiakmi.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: dusenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Dusený zeler
Dusený zeler
Plnený husací krk
Plnený husací krk
Zelerové lievance
Zelerové lievance
Zelerová polievka 3.
Zelerová polievka 3.