Postup receptu
Kosti rýchlo umyjeme, dáme do studenej osolenej vody a varíme. Do zohriatej vody pridáme umyté a zľahka naklepané mäso a pomaly varíme ďalej. Potom pridáme koreňovú zeleninu pokrájanú na kolieska (dávame viac zeleru, menej kelu, menej petržlenu a ešte menej mrkvy a póru), cibuľu a pečeň, okoreníme cesnakom, mletým čiernym korením a uvaríme do mäkka. Hotovú polievku precedíme, zavaríme do nej pečeňovú ryžu a ochutíme pažítkou alebo zelenou petržlenovou vňaťou.
Pečeňová ryža: Maslo vymiešame s vajcom, so soľou, s mletým čiernym korením a majoránom, pridáme cesnak rozotretý so soľou, vymiešanú pečeň a podľa potreby strúhanku. Vypracujeme hustú zmes, ktorú pretlačíme po kúskoch cez maslom potreté strúhadlo s veľkými otvormi do horúcej polievky a varíme 4 minúty.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ