Polievka z kuracích drobkov s liatym cestom
Zaradené v kategórii:
Gulášové a mäsové polievky

Ingrediencie:
kuracie drobky, 1 1/2 l vody, soľ, 1 cibuľa, čierne a nové korenie, 1 zemiak, 100 g miešanej koreňovej zeleniny, 10 g sušených húb, 20 g masla, pažítka, 1 žĺtok
Liate cesto: 1 vajce, 50 g hrubej múky, 1 veľká lyžica vody, soľ
Postup prípravy:
Drobky umyjeme, zalejeme studenou vodou, pridáme soľ, umytú cibuľu, korenie, očistený pokrájaný zemiak a privedieme do varu. Zeleninu a huby očistíme, umyjeme, pokrájame na kocky a krátko podusíme na masle. Potom zeleninu pridáme do polievky a varíme do zmäknutia. Uvarenú polievku precedíme, drobky posekáme a vložíme do polievky. Z vajca, múky, vody a soli si v miske pripravíme riedke cesto, ktoré zavaríme priamo do vriacej polievky. Do hotovej polievky pridáme umytú posekanú pažítku a v troške vychladnutej polievky rozšľahaný žĺtok.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: neurčené
- Čas prípravy: neurčené
- Čas varenia: neurčené
- Náročnosť prípravy: stredná
- Technika prípravy: varenie
- Kuchyňa: neurčené
- Príležitosť: jedlá na každý deň
- Lacné jedlo: nie
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
![]() Nakladané kuracie stehná | ![]() Pečený bažant 1. | ![]() Polievka z husacích drobkov | ![]() Plnená kačica 1. |