už 3274 receptov

Pridaj recept

Polievka z údeného mäsa s krupicou

Polievka z údeného mäsa s krupicou

Zaradené v kategórii:
Gulášové a mäsové polievky

Ingrediencie:

1 1/4 litra vývaru z údeného mäsa, 80 g koreňovej zeleniny, 20 g masti, 20 g hladkej múky, 20 g masla, 40 g krupice, 2 dl mlieka, 1 vajce, zelený petržlen, soľ


Postup prípravy:

Do precedeného vývaru z údeného mäsa dáme očistenú a na rezance pokrájanú zeleninu a varíme. Z masti a múky upražíme ružovú zápražku a dáme do polievky. Na 20 g masla opražíme krupicu, dáme do polievky a varíme, až zelenina zmäkne. Do hotovej polievky nalejeme v mlieku rozmiešané vajce, pridáme posekaný zelený petržlen a podľa potreby osolíme.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: varenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Polievka z údeného mäsa
Polievka z údeného mäsa
Jednohubky s pastou z údeného mäsa
Jednohubky s pastou z údeného mäsa
Poludňajšia – polievka
Poludňajšia – polievka
Strova – polievka
Strova – polievka