Polievka z údeného mäsa s krupicou
Zaradené v kategórii:
Gulášové a mäsové polievky

Ingrediencie:
1 1/4 litra vývaru z údeného mäsa, 80 g koreňovej zeleniny, 20 g masti, 20 g hladkej múky, 20 g masla, 40 g krupice, 2 dl mlieka, 1 vajce, zelený petržlen, soľ
Postup prípravy:
Do precedeného vývaru z údeného mäsa dáme očistenú a na rezance pokrájanú zeleninu a varíme. Z masti a múky upražíme ružovú zápražku a dáme do polievky. Na 20 g masla opražíme krupicu, dáme do polievky a varíme, až zelenina zmäkne. Do hotovej polievky nalejeme v mlieku rozmiešané vajce, pridáme posekaný zelený petržlen a podľa potreby osolíme.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: neurčené
- Čas prípravy: neurčené
- Čas varenia: neurčené
- Náročnosť prípravy: stredná
- Technika prípravy: varenie
- Kuchyňa: neurčené
- Príležitosť: jedlá na každý deň
- Lacné jedlo: nie
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
![]() Polievka z údeného mäsa | ![]() Jednohubky s pastou z údeného mäsa | ![]() Poludňajšia – polievka | ![]() Strova – polievka |