už 3274 receptov

Pridaj recept

Polievka zo zajaca

Polievka zo zajaca

Zaradené v kategórii:
Gulášové a mäsové polievky

Ingrediencie:

1 zajačí predok, 1 1/2 litra vody, soľ, ocot alebo citrónová šťava, 120 g koreňovej zeleniny, 1 bobkový list, niekoľko zrniek čierneho korenia, 20 g masla, 20 g hladkej múky, 2 dl kyslej smotany.


Postup prípravy:

Umytý zajačí predok vložíme do studenej vody, osolíme, pridáme troška octu alebo citrónovej šťavy, očistenú a pokrájanú zeleninu, bobkový list, čierne korenie a varíme, až je mäso a zelenina mäkká. Z masla a múky upražíme svetlú zápražku, zalejeme ju precedeným vývarom zo zajaca a povaríme. Nakoniec primiešame kyslú smotanu.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: ľahká
  • Technika prípravy: varenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Zajac na čierno
Zajac na čierno
Zajac na smotane 2.
Zajac na smotane 2.
Zajac morený na smotane
Zajac morený na smotane
Zajac na smotane 1.
Zajac na smotane 1.