Pstruh na paprike
Zaradené v kategórii:
Pstruh

Ingrediencie:
800 g pstruhov, soľ, mletá červená paprika, 10 g hladkej múky, 40 g masla, 40 g oleja, 40 g cibule, 100 g zelenej papriky, 1 dl sladkej smotany
Postup prípravy:
Pstruhy očistíme, vypitveme, umyjeme a čistou utierkou vysušíme. Kožu po stranách dvakrát nakrojíme, potom ich osolíme, obalíme múkou rozmiešanou s mletou červenou paprikou, opečieme na masle z oboch strán a vyberieme na tanier. Na zvyšku masla speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, umytú, očistenú a na rezance pokrájanú zelenú papriku, pridáme opečené pstruhy, prikryjeme a v mierne teplej rúre pečieme asi 10-12 minút. Podávame s uvarenými zemiakmi posypanými posekanou zelenou petržlenovou vňaťou a s hlávkovým alebo s mrkvovým šalátom.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: neurčené
- Čas prípravy: neurčené
- Čas varenia: neurčené
- Náročnosť prípravy: stredná
- Technika prípravy: pečenie
- Kuchyňa: neurčené
- Príležitosť: jedlá na každý deň
- Lacné jedlo: nie
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
![]() Pstruh pečený na masle | ![]() Plnený pstruh | ![]() Pečený pstruh v alobale | Pstruh Zochová chata |