Rajčiaky plnené vlašským šalátom
Zaradené v kategórii:
Paradajka, Majonézové šaláty

Ingrediencie:
8 čerstvých rajčiakov, citrónová šťava, soľ, zelená petržlenová vňať
Vlašský šalát: 300 g zemiakov, 250 g šunky, 2 vajcia, 100 g teľacieho alebo bravčového pečeného mäsa, 5-6 menších kyslých uhoriek, 3 jablká, 2-3 lyžice octu, soľ, mleté biele korenie, 1 lyžica sójovej omáčky, 150 g majonézy
Postup prípravy:
Rovnako veľké rajčiaky umyjeme, osušíme, vŕšky skrojíme a vnútro vydlabeme. Vnútorné steny rajčiakov osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou, naplníme vlašským šalátom, priklopíme odrezanými vŕškami a ozdobíme.
Vlašský šalát:Ešte teplé uvarené zemiaky olúpeme, pokrájame na malé rezance, pridáme šunku, pečené mäso, olúpané kyslé uhorky, jablká a vajcia uvarené na tvrdo, všetko pokrájané nadrobno, a zľahka premiešame. Potom pridáme ocot, mleté biele korenie, soľ a sójovú omáčku, všetko zamiešame do majonézy a necháme v chlade odležať.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: neurčené
- Čas prípravy:
- Čas varenia: neurčené
- Náročnosť prípravy: ľahká
- Technika prípravy: nevarené jedlá
- Kuchyňa: neurčené
- Príležitosť: jedlá na každý deň
- Lacné jedlo: nie
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
![]() Plnené rajčiaky 2. | ![]() Plnené rajčiaky 3. | ![]() Rajčiaky plnené bryndzovou plnkou | ![]() Plnené rajčiaky 1. |